pasport stavby

Zjednodušená dokumetace stávajícího stavu - pasport stavby

Každý objekt má svoji historii, svůj příběh. I když se podaří zachovat původní dokumentaci, nejen že málokdy je dům postaven přesně podle schváleného projektu, ale taky si projde za svůj život spoustou úprav. Někdy je změn tolik, že se s původním stavem domu ten současný neshoduje téměř vůbec. Nicméně původní dokumentace je skvělý podklad, který může odhalit některé konstrukce a historicky hodnotné části domu. Pro návrh samotný je ale bezpředmětná a je třeba ji aktualizovat podle skutečného stavu.
Každý majitel nemovitosti, má povinnost uchovávat dokumentaci jejího skutečného stavu, tedy pasport stavby.
/ Jedním z případů, kdy budete potřebovat pasport stavby, je vyzvání k dodatečnému pořízení této dokumentace stavebním nebo katastrálním úřadem. Často se tak děje v případech černých staveb (postavených bez vydání povolení) v podobě přístavků a zahradních domků nebo při vypořádání majetkových vztahů.
/ Dalším případem, kdy je dokumentace stávajícího stavu potřeba, je plánovaná rekonstrukce. U té vždy nejprve zaměříme stávající stav, abychom měli přesné podklady k dalšímu navrhování.
Podobu a náležitosti dokumentace stávajícího stavu – zjednodušené dokumentace (pasportu stavby) definuje vyhláška 499/2006 Sb. O dokumentaci staveb. A to konkrétně příloha 14 odstavec 2.
Pro zaměřování malých i velkých objektů používáme laserové měřáky a vlastní 3D scanner – Matterport Pro 2.  Dovoluje nám pracovat s vygenerovaným 3d modelem s přesností +/- 50mm, ke kterému se můžeme kdykoliv vrátit a který je podkladem pro zkreslení půdorysů a pro zpracování 3d modelu pro naše účely.
pasport stavby

Pasportizace domů/bytů

V případě plánované rekonstrukce, změny užívání nebo prodeje nemovitosti zpracujeme zaměření:
/bytů
/rodinných domů
/komerčních jednotek
/nebytových prostor

Pasportizace velkých objektů

Máme zkušenosti se zaměřováním velkých objektů jako jsou:
/průmyslové a výrobní haly až do 10 000 m2 (Lear Corporation, Moog Inc.)
/kancelářské prostory
/velké bytové domy 
/historické budovy
 
 
Přejít nahoru